Archive for the 'miscellanous' Category

28
Sep
10

Coffee House – SY’s Cafe Staff

Recently watched Coffee House, a Korean drama aired on SBS.
The story quite amusing, simply entertaining..
But, I wonder who she is? not listed on the additional cast..
i think she appeared on more than 3 episodes.. isn’it weird not to have a credit?

28
Sep
10

Today is 好的天

Well, finally have some time to write again. i think it’s true that some event, or some ideas you don’t write, it becomes blurry, and in the matter of no time, i happened to lost it. Just the feeling remains, that it was a good ideas or so. But the idea itself hardly comes back again.
However, like i said, today is a good day, and so are the other days.
Because our Lord Jesus made the day.
Because of Him there is tomorrow.

Recent news, the northern Jakarta is having issues.. about the rising sea-level. RE Martadinata already went down (half). Now it is Muara Angke’s fish market. What’s next? dunno. The expert says many areas of North Jakarta will be filled with water in 2050. Hmm.. i think it might be tough for the property agent.

So, did i say it is a good day? something is awry? Well, not really. for me, everyday is mercy. me, a daily sinner, to have a priviledge to worship Him, to experience Him, to have His blessings, guidance, forgiveness, love, and many more. Isn’t it called grace? Even He gave His blood to bought me, so i become His. many thanks Lord.

Anyway, the second coming is getting nearer by day. It is not easy to believe that Lord Jesus will coming shortly. Many will mock, or say, “So? what about that?”. me too. at first i said, is it possible, i mean, in 5 years from now or less? but, seeing the world today, and hearing the prophetic messages from around the world,  i have to admit that the time is near, but still, nobody cannot tell the exact time. (Matthew 24:36)

What we can do about it ? obviously this talks about holiness. (Hebrew 12:14)
How to be “holy” ? first, have faith in Lord Jesus. second, absolutely need His Holy Spirit. third, get yourself to be lead by Holy Spirit, and dont forget to read the bible.

Have a good day, GBU.

09
Jun
10

Cek Pulsa Via SW Modem

Tutorial Cek Pulsa Sierra Wireless 885 lewat HyperTerminal :

1. Cari tahu koneksi modem lewat COM berapa (Caranya lewat Device Manager -> Port)
2. Pastikan tidak ada program yang menggunakan modem tersebut
3. Buka Hyperterminal, lakukan koneksi ke COM yang didapat tadi, (SEMBARI NYALAKAN SIERRA WIRELESS WATCHER, JGN DICONNECT)
4. Dalam keadaan transparan / invisible, ketik ATE1 <enter>(agar perintah bisa terlihat)
5. Sekarang ketikan sudah bisa terlihat.
6. Ketik AT+CFUN=1 (untuk turn on modem dan cari sinyal -> optional)
7. Ketik AT+CUSD=1,kode_cek_pulsa,15
8. Untuk mematikan modem ketik, AT+CFUN=0 atau close saja hyper terminal nya

09
Jun
10

How To : Be Saved

Roma 3:23 Karena semua orang telah berbuat dosa dan telah kehilangan kemuliaan Allah
Rome 3:23 For all have sinned, and come short of the glory of God;

Everybody should know and aware that sin is automatically inherited when someone is born. Children is not that innocent if we refer to the law, sometimes they are egocentric, and can lie to avoid punishment.

Kisah Para Rasul 4:12
Dan keselamatan tidak ada di dalam siapapun juga selain di dalam Dia [Yesus],
sebab di bawah kolong langit ini tidak ada nama lain yang diberikan kepada manusia yang olehnya
kita dapat diselamatkan.

Acts 4:12 Neither is there salvation in any other:
for there is none other name under heaven given among men, whereby we must be saved.

We cannot save ourselves, no matter what we do.

Efesus 1:7
Sebab di dalam Dia dan oleh darah-Nya kita beroleh penebusan,
yaitu pengampunan dosa, menurut kekayaan kasih karunia-Nya

Ephesians 1:7 In whom we have redemption through His blood, the forgiveness of sins,
according to the riches of His grace;

It’s only by His grace, if we believe, then our sins are forgiven.
So take a step now..ask Jesus to come into your life, you can even ask Him personally to give you sign to strengthen one’s faith. The good news is salvation already paid by Jesus, it is not free in the first place.

When He came into the world as human, He chose the manger/stable, to show humbleness. His second coming will be in full glory, I only could imagine.
We will never know when we will breathe our last, lets use our time wisely.
God bless You !

08
Dec
09

A good explanation

Kali ini mau share sedikit tentang desktop PC. Sebagai gambaran, berikut spek PC di rumah :

  • CPU is intel pentium 4 – 3 GHz – jaman-jamannya HT (Hyper Threading)
  • mobo asus, tipenya lupa, socket 478 prescott, memory DDR 2,5 G
  • GPU nya ati radeon 128, HD S-ATA 80 G

Dengan komputer ini gw melewatkan hari2 kuliah dan bikin proyek sampingan dari taon 2001 an. Kurang lebih taun 2008, PSU (Power Supply Unit) yang katanya mampu ampe 250 Watt yang paketan punya, tiba-tiba lemah syahwat atau bahasa kerennya, jebol. Kadang perlu dipancing dulu, biar bisa ngangkat (nyala).

Solusinya, gw beli PSU baru yang – katanya juga – mampu ngangkat ampe 350 Watt. Sesampainya di rumah, gw ganti lah itu aki yang soak, dan setel sana sini… akhirnya jalan juga… akan tetapi… kenapa monitor nya ITEM AJA YA?? so diulang lagi… tuker2 memory, utak utik kabel, akhirnya gw copot harddisknya… dan berhasil masuk… BIOS. Karena merasa sok teu dan sakti abis, langsung pasang lagi HD nya. dan item lagi. pasang lagi. item lagi. terus sampe 2012. Engga denk.. dan gw tanya lah teknisi toko PSU nya.

Teknisi – Orang yang melakukan segala hal dgn teknik (T)
Gw – Orang keren (G)
T : ada yang bisa dibantu Mas?
G : ga, cuma liat-liat aja. Liatin dong mas, ini masalahnya apa.
T : … (loading) …
T : … oh.. ini nih, SATA nya kena…
G : kena? kena apa? kenapa?
T : ini kabel powernya ga usah dicolok Mas, cukup kabel datanya aja… ini jadi overpower, bisa gosong (ekstrim juga ni orang)
G : oh gitu… kok ga ada rambu larangannya?

Akhirnya kasus diselesaikan dengan damai, dengan kerugian korban 1 buah harddisk 80 G. Dengan tatapan ke depan, HD gw ganti dengan IDE 40 G. Muncul kasus baru, pada saat menggunakan OS. Saat memakai mie kocok versi kelima, yang kata tokonya kaga buka franchise, yang katanya bakal nangkepin penggemar mie kocok versi franchise, ditemukan gangguan. Bila menggerakan mouse diatas menu-menu pada start-up, ditemukan jeda, lag antara gerak kursor mouse dan highlighting warna biru tua. Jadi pergerakan mouse lancar, namun sistem seakan pause / hung per 15 detik.

Bingung dengan kondisi ini, mulailah menyalahkan virus, trojan dan malware2 lain yang tidak bersalah menurut asas praduga bersalah. Gw lakukan clean install Ubuntu 9.04 dan harap-harap cemas.. ternyata problem tidak kunjung reda (emang ujan apa?) dan seret.

Setelah konsultasi, dijelaskan kalau problem tersebut adalah perbedaan antara pembacaan IO disk dengan display. Intinya, masalah adalah pada HD nya. Solusinya? ganti ke SATA lor…
padahal gw udah percaya iklan, kalo IDE to CF adapter lebih cepet.. bener sih.. pertanyaannya adalah.. dibandingkan apa?

01
Dec
09

Plug-ins di Photoshop

Yellooo… how do you guys do? I hope you are having a nice day.

Ceritanya hari ini dapet plugin2 photoshop dari temen… lumayan buat nambah2 filter 😀
Singkat cerita karena penuh percaya diri + sotoy abis, langsung aja copas ke folder plugin photoshop. Ternyata tak dinyana, saat running PS, muncul pesan error “This application failed to start because msvcrt10.dll was not found. Re-installing the application may fix this problem.”

Nah loh! Akhirnya (lagi-lagi) minta bantuan sama Mas Google (hari kamis jadi Mas2..klo rabu jadi Engko2) dan ketemu dua link yang sangat membantu :

1.www.irfanview.com/plugins.htm

2.pcsupport.about.com/od/findbyerrormessage/a/msvcrt10-dll-not-found-missing-error.htm

Dari dua link tersebut, link no.1 sangat disarankan untuk dicoba. Saya donlot 8bf_tools.zip dari sana. Lalu extract dan taruh di folder <Windows Folder>/system. Setelah itu saya coba running PS lagi, dan hasilnya sangat memuaskan. On a lighter note, software irfanview juga bisa buat buka-bukaan file RAW dari beberapa camera loh… –> bukan iklan terselubung

So that is that, and this is absolutely this. Semoga posting yang norak ini cukup membantu.
Wassalam

10
Nov
09

Nite Sale @ PIM

It’s time to write!
Now i want to write about this last week hype. This two-days event surely attracted many shopmanias, mostly from Jakarta, but i see some D-XXXX car number.. which probably means the ads go as far as Bandung. Well, let us start the main menu.. shall we?

Before the show time starts at 21.00, i was on north skywalk, looking at the crowd taking positions. Almost every stands covered by a sort-of-police-line to keep the people going in. Seeing this, i just wonder.. if  only they have this kind of excitement while working, helping others or any good things. I mean, the price is not that cheap.. still above the market price for average items. Maybe because it is shoes? I dont know.

Microsoft is doing well selling Seven. They got the best spot, on the center of PIM2. Many people buy this new operating system.. which includes one Windows Seven T-Shirt. Are they buying the shirt or the OS?
After looking here and there, i found “maybe” worthy-things on Metro. Some good towels took about 40k rupiahs. Even you can get two for 70k. Pillows also saved a 30-50% on average. Some books at Gramedia saved 20%.

In the end, i found a hotel-interior-book at Periplus, the price in US about 30 something, sold at 99k rupiahs. That’s the quick-short-report about the event. Anyway, the good part is, PIM is one of the best place to hang out, and to looking-looking around :).

nite_sale




Blog Stats

  • 36,253 hits

RSS World News